Tipp: 3 intő jel, amely az autó komoly meghibásodására utal

Akkumulátor, olajnyomás és hűtővíz

 

A modern autók egyik legnagyobb előnye, hogy rögtön jelzik, ha valami nem rendeltetésszerűen működik gépjárművünkben. Azonban a műszerfal tucatnyi jelzését sok esetben nem tudjuk értelmezni. Éppen ezért aktuális cikkünkben sorra vesszük azokat a jelzéseket, amelyet minden esetben komolyan kell vennünk, ha meg akarjuk óvni autónkat a komoly, hosszú távú károktól.

A műszerfalon található jelzések különböző csoportokra oszthatók, azonban prioritás szempontjából most csak a vészjelzéseket fogjuk tárgyalni, mivel ezek azok az lámpák, amelyek felvillanása akár a közlekedésre is veszélyes hibát jelezhet.

 1. Akkumulátor / generátor hiba

A kis akkumulátor ikont szimbolizáló lámpa felvillanását érdemes komolyan venni, ha nem szeretnénk, hogy autónk egy váratlan pillanatban megálljon. Ez a jelzés arra figyelmezteti az autóvezetőt, hogy az akkumulátor gyenge, tehát nem megfelelő a töltöttsége. Azonban, ha az aksi töltése után továbbra is világít ez a jelzőlámpa, akkor az akkumulátor elhasználódása, a generátor gyengélkedése vagy egyéb kontakthiba állhat a háttérben, ezért érdemes a problémával szerelőhöz fordulni.

 1. Alacsony olajnyomás

A motor alacsony olajszintjét jelzi az olajos kannát szimbolizáló jelzőlámpa felvillanása. A lámpa villogása, vagy folyamatos égése a motor megfelelő működését veszélyeztetheti. A lehetséges okok tárháza széles, a hiba adódhat a motor kenőanyagának alacsony szintjéből, ezért érdemes az olajszintet mielőbb kiegyenlíteni. A jelzőlámpa felvillanhat az olajszivattyú eldugulásából, elhasználódásából, vagy az injektor fúvókájának meghibásodásából is.

 1. A vízhőfok túl magas

Ha ez a jelzőlámpa felvillan, valószínüleg gépjárművünk hűtőfolyadéka túllépte a megengedett értéket. A kiegyenlítő tartály zárókupakját csak a motor visszahűlése után szabad levenni, hiszen a rendszerben túlnyomás uralkodik, így fennáll az égési sérülés veszélye. Ha a túlforrósodás dugóban történő araszolásnál lép fel, akkor hasznos lehet elindítani nagy fokozaton a fűtést, ugyanis ilyenkor hőt vonunk el a motortól, ami csökkenti a hűtőfolyadék hőmérsékletét. Igyekezzünk az elpárolgott folyadékot minél hamarabb pótolni! Hűtőfolyadékként pedig desztillált vagy ioncserélt vizet, de a legjobb, ha speciális hűtőfolyadékot alkalmazzunk!

Ak Autósegély

Autómentés Szeged Autómentő Autószállítás

 • Standort: Autómentés Autószállítás Szeged
 • Adresse: 6723 Szeged, Budapesti körút 34.
 • Telefon: +36709458383
 • E-Mail Adresse: automentokereso69@gmail.co

Art der Dienstleistung:

Pannendienst

Tarif:

 • 1 HUF / km
 • 0 EUR / km
 • 0 USD / km
 • 0 CHF / km
premise.position.text
Pozíció megadása

Vorstellung des Standortes:

Autósegély terén végzett szolgáltatásaink főleg Dél-Magyarországi területre terjed ki, de természetesen az ország egész területén is tudunk mentést végezni. Műszaki hibás, karambolos autók mentése szállítása non stop gyors szerviz. A 0-24 megjelölés a cégem nevében természetesen azt jelenti, hogy a hét minden napján 24 órában fogadom ügyfeleim hívását, hogy az autómentés mihamarabb megkezdődjön.

Nehmen Sie Kontakt mit dem Standort auf!

Maschinen, Werkzeug

Egal mit welchem Fahrzeug Sie in Not geraten, wir haben die Lösung! Wählen Sie nach Ihrem Wunsch!

Iveco

Jelenleg cégem személygépkocsi baleseti és műszaki mentésére is szakosodott.

Für Firmen

Position der Abschleppwagen sofort sichtbar
Unfassbar schnelle und einfache Dienstleistung
Niedrige Monatsgebühren
Gratis Beratung

Für Privatkunden

Schnelle Hilfe egal wo, egal wann
24/7 Pannendienst
Keine extra Kosten
Einfache, schnelle Kommunikation mit dem nächstgelegenen Pannendienst