Autómentés Mátészalka Fehérgyarmat további szolgáltatók, kattints ide add meg a pozíciód!

Kisokos: Amikor ködfátyol ereszkedik az utakra

Ködlámpával kapcsolatos tévhitek és szabályok


A ködlámpáról igen megoszlik a közvélemény, használatát felelős sofőrként kell átgondolnunk. A KRESZ szerint akkor szabad bekapcsolni, amikor a látási viszonyok indokolják. Na de mit is jelent ez pontosan? Korlátozott látási viszonyokat eredményezhet felhősödés, köd, eső, hóesés porfelhő és egyéb speciális esetek. Tehát tiszta időben megfelelő fénymennyiség mellett alkalmazása tilos, hiszen szembejövő autóstárainkat megzavarja, mivel a fénye erősebb a tompított fényszóróénál is, sőt akár komoly büntetéseket is bezsebelhetünk. Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a ködlámpa nem helyettesíti a tompított fényszórót!

Szélsőséges időjárási körülmények között azonban nagy segítségünkre lehet, így a szabályok betartásával bátran alkalmazzuk. Az első ködfényszóró az előttünk elterülő úttest megvilágítását javítja, a hátsó pedig a mögöttünk haladó sofőröknek jelzi jelenlétünket.

A KRESZ nem tér ki arra, hogy lakott területen kívülre, vagy belülre érvényesek a ködfényszóróval kapcsolatos szabályok, tehát az említett korlátozott látási viszonyok között településeken belül is beizzíthatjuk. Álló gépjárművön kizárólag tompított fényszórót szabad bekapcsolni, ezt is erős ködben vagy sűrű hóesésben. A ködlámpát és a távolsági fényszórót álló helyzetben felejtsük el, ezek használata szigorúan tilos!

Ha az anyagi szempontokat vesszük figyelembe, szintén nem árt óvatosnak lenni. A ködlámpa helytelen alkalmazása hivatalosan közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértésének minősül. A helyszíni bírságolás 5 ezer és 50 ezer forint között mozog, azonban jó hír, hogy a hazai utakon a rend őrei első körben az esetek nagy részében figyelmeztetéssel továbbenged minket.

A sebességkorlát betartására ködös, párás körülmények között különösen figyeljünk. Ilyen esetben a felső határ is magas lehet, válasszunk olyan tempót, melynél magabiztosnak érezzük magunkat. A követési távolság növelése is erősen ajánlott, hiszen ilyenkor nehezebben tudjuk felmérni a távolságokat. Ha nem muszáj, ne előzzünk meg senkit, a rizikófaktor rossz látási viszonyok között jelentősen emelkedik.

Használd a ködlámpát te is rendeltetésszerűen, óvd saját magad és autóstársaid épségét is!

Ak Autósegély

Autómentés Mátészalka Autómentő Fehérgyarmat Non-Stop Autószállítás

  • Standort: Mátészalkai Autósegély
  • Adresse: 4100 Mátészalka, Alkotmány 1
  • Telefon: +36709458383
  • E-Mail Adresse: automentokereso45@gmail.co

Art der Dienstleistung:

Pannendienst

Tarif:

  • 1 HUF / km
premise.position.text
Pozíció megadása

Vorstellung des Standortes:

Non-Stop autószállítás autómentés Szabolcs Szatmár Bereg megye területén és országosan. Szolgáltatások: lerobbant autó szállítása mentése olcsón. Karambolos, mozgásképtelen gépjármű szállítása. Szakszerű műszaki mentés, kerékcsere, bikázás, autószervizbe szállítás vontatás. Nálunk nincs akadály, mindent gyorsan megoldunk. Ha autómentőt keres, hívjon minket bizalommal. Azonnal indulunk Önért.

Nehmen Sie Kontakt mit dem Standort auf!

Maschinen, Werkzeug

Egal mit welchem Fahrzeug Sie in Not geraten, wir haben die Lösung! Wählen Sie nach Ihrem Wunsch!

Für Firmen

Position der Abschleppwagen sofort sichtbar
Unfassbar schnelle und einfache Dienstleistung
Niedrige Monatsgebühren
Gratis Beratung

Für Privatkunden

Schnelle Hilfe egal wo, egal wann
24/7 Pannendienst
Keine extra Kosten
Einfache, schnelle Kommunikation mit dem nächstgelegenen Pannendienst